به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، این موسسه در راستای ایفای نقش خود در تحقق اهداف پویش ملی «مبارزه با کرونا» و همچنین بهره گیری از آخرین تکنولوژی های موجود در دنیا در این زمینه اقدام کرده است.
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، به عنوان تنها مؤسسه تحقیقاتی وزارت عتف در حوزه علوم و صنایع غذایی، در سال ۱۳۹۷ با مشارکت بخش خصوصی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسمایی را در زمینه ارائه خدمات فناوری نوین پلاسما راه اندازی کرد.
فناوری پلاسما در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی و صنایع غذایی و پزشکی کاربردهای گسترده ای دارد.
یکی از فرآورده های این مرکز، تولید آب شارژ شده در فضای پلاسمایی است که حاوی مقادیر قابل توجهی هیدروژن پراکسید و پراستیک اسید است.
براساس مستندات سازمان جهانی بهداشت، این دو ماده خاصیت کشندگی بسیار بالایی بر ویروس ها و از جمله ویروس کرونا دارند.
در راستای مبارزه با گسترش ویروس کرونا، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی آمادگی خود را جهت گندزدایی از کانون های ویروس کرونا و نیز جلوگیری از گسترش آلودگی از مکان هایی مانند بیمارستان ها و اماکن عمومی به استانداری خراسان رضوی اعلام نمود. بدنبال این اعلام رسمی، تقاضاهای متعددی از بیمارستان ها و مناطق مختلف شهرداری های پایتخت و شهر مشهد دریافت شد.
بنا بر این گزارش تاکنون عملیات گندزدایی با آب پلاسمایی در بیمارستان شهدای یافت آباد و بیمارستان نیروی هوایی تهران، میادین تره بار در مناطق مختلف شهرداری تهران (۵ و ۱۸) و نیز ساختمان های استانداری خراسان رضوی به صورت رایگان انجام شده است.
این مؤسسه آمادگی دارد با مشارکت دستگاه های متقاضی، ضد عفونی مکان های مورد نظر را انجام دهد.
مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مجهز به سیستم های پلاسمایی شامل پلاسمای تحت خلاءPECVD، PVD ، DBD وDLC، خدمات پژوهشی و فنی مهندسی را به صنایع غذایی، پزشکی و دارویی کشور ارائه می دهد.
نظر شما